Ayna Pürüzsüz ve Işıltılı Bir Cilt İçin Mutfağınızdan Kaçırmamanız Gereken Besinler
Yediklerimiz vücut sağlığımızı etkilediği kadar cilt sağlığımızı da etkiler. Beslenme uzmanlarına göre canlı, parlak ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanın ilk kuralı yediğimiz besinlerden geçiyor. İşte pürüzsüz bir cilt için yemeye doyamayacağınız besinler ?
Cildinizin parlaması için kozmetiğe bir servet harcıyorsanız, durun! Uzmanlar tarafından kanıtlanmış bu besinleri beslenmenize ekleyerek hızlı bir şekilde sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz.
İşte parlak, pürüzsüz, canlı, lekesiz ve ışıltılı bir cilt için sık sık tüketmeniz gereken lezzetli besinler?
1. Salatalık: Parlayan cildin anahtarı nemlendirmedir. Cilt vücudun nem seviyelerinin doğrudan bir yansıması olduğu için su alımı hayati önem taşır.
2. İstiridye: Ülkemizde istiridye tüketimi çok sınırlı olmakla birlikte vücutta az miktarda ihtiyaç duyulan çinko ve diğer minerallerin (demir, selenyum, bakır vb.) tam kaynağıdır.
3. Avokado: Yağlar, bariyer fonksiyonunu ve zar yapısını korumada, onarımı desteklemede ve yaşlanmayı önlemede rol oynadıkları için cilt sağlığı için çok değerlidir.
4. Somon: Omega-3 gibi yağ asitleri de iltihaplanmayı azaltır ve yaşlanmaya karşı koruma sağlar. Somon, cildi güçlendiren omega-3 yağ asitlerinin yanı sıra protein içerdiğinden, parlayan ciltler için mükemmel bir besindir.
5. Kemik Suyu: Kemik suyu, kolajenin yanı sıra amino asitlerle (proteinin yapı taşları) doludur. Protein vücutta birçok işlevi yerine getirir. Cilt her zaman bir yenilenme döngüsü içinde olduğu için en değerli görevlerinden biri dokuları inşa etmek ve onarmaktır.
6. Ceviz: Bol protein, sağlıklı yağ ve E vitamini ile ceviz cilt sağlığını destekler. Ceviz, cilt yenilenmesini desteklediği ve cilt hasarını önlediği gösterilen gama-tokoferol adı verilen özel bir E vitamini içerir.
7. Çilek: Yaban mersini ve çilek gibi meyveler antioksidan açısından zengin besinlerdir. Antioksidanlar cilt yaşlanmasına karşı savaşır. Antioksidan içeren besinler hem vücut hem de cilt sağlığı için oldukça faydalıdır.
8. Kırmızı biber: C vitamini açısından güçlü besinler denilince akla turunçgiller gelse de kırmızı biberde turunçgillere göre daha fazla C vitamini bulunur. C vitamini kolajen üretimi, protein metabolizması ve yara iyileşmesi için gereklidir.
Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz: